Парламентът ще изслуша изпълнителния директор на Информационно обслужване АД Ивайло Филипов и

...
Парламентът ще изслуша изпълнителния директор на Информационно обслужване АД Ивайло Филипов и
Коментари Харесай

Депутатите ще изслушат шефа на „Информационно обслужване“ и председателя на ЦИК за изборите

Парламентът ще изслуша изпълнителния шеф на " Информационно обслужване " АД Ивайло Филипов и ръководителя на Централната изборна комисия (ЦИК) Камелия Нейкова във връзка с извършените на 2 април т.г. парламентарни избори. Това планува признатата стратегия за днешното пленарно съвещание. 

Първа точка в дневния ред е чуване на служебния заместител министър-председател по ръководство на европейските средства Атанас Пеканов по отношение на осъществяването на решението на Народното събрание, с което Министерският съвет беше длъжен да промени Плана за възобновяване и резистентност в част енергетика.

Вицепремиерът Пеканов обаче отпътува за Гърция за присъединяване в Осмата годишна среща на Икономическия конгрес в Делфи, осведомиха през вчерашния ден от пресслужбата на Министерския съвет.   

Искането за чуване на вицепремиера по ръководство на европейските средства е импортирано от ПГ на " Българска социалистическа партия за България ". Вчера заместник-председателят на групата Георги Свиленски помоли ръководителя на Народното събрание Росен Желязков да ревизира командировката на Атанас Пеканов и командировките на всички, които са отказали парламентарен надзор за петък, както и да включи към чуването и министъра на енергетиката Росен Христов по същия въпрос.

Изслушването на изпълнителния шеф на " Информационно обслужване " АД Ивайло Филипов е втора точка в програмата за деня. То е по отношение на дейностите на представляваното от него сдружение, свързани с техническата организация и провеждането на изборите за народни представители на 2 април т. година и обработката на изборните резултати. След това депутатите ще изслушат и ръководителя на ЦИК Камелия Нейкова по отношение на процедурите по разкриване на изборни секции в чужбина на извършения през април парламентарен избор. Двете чувания са по искане на ПГ на " Възраждане ". 

Очаква се през днешния ден народните представители да продължат и с разискването и гласуването на плана на Правилник за организацията и активността на Народното събрание.

Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР